Σάββατο 20 Ιουνίου 2015


Αποφάσεις . Ας μιλησουμε για τις αποφάσεις. Κάθε απόφαση αποτελεί επιλογή και κάθε επιλογή θα πρέπει να αποτελεί απόφαση. Με συνέπειες,θετικές και αρνητικές. Το πόσο καλα ζύγισαμε τις συνέπειες αυτές στο τελος δείχνει αν η κάθε απόφαση που πήραμε ήταν σωστή η όχι.

Κάθε απόφαση, κάθε επιλογή, καλη η κακή, σωστή η λάθος, μας κάνει αυτο που είμαστε σημερα. Αυτο που νιώθουμε σημερα, και ειναι μέρος των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε εκ νέου για να χτίσουμε το μέλλον κάπως καλύτερο απο το παρελθόν που χτίσαμε με τις προηγούμενες.

Παρελθόν. Ας μιλήσουμε για το παρελθόν. Ωρες, μέρες, χρονια, που έχουν περάσει και ειναι αποτέλεσμα των συςωρευμενων επιλογών που κριναμε ως σωςτες τη δεδομένη στιγμή που κληθήκαμε να αποφασίσουμε. Για ενα καλύτερο μέλλον.

Μελλον. Ας μιλησουμε γιατι μέλλον. Ωρες,μέρες,χρονια που δεν έχουν έλθει ακομα και που καλούμαστε ανά πάσα στιγμή να το χτίσουμε παίρνοντας σωστοτερες αποφάσεις απο το παρελθόν.

Κάθε φορα που συγχέουμε το παρελθόν με το μέλλον οι αποφάσεις μας ειναι λάθος. Κάθε φορα που το παρελθόν μας χτυπάει τη πόρτα κ εμείς ανοίγουμε,το μέλλον φεύγει απο το παράθυρο.

Δεν ειναι υγείες να μηδενιζεις το χρόνο ελπίζοντας να ζει σεις τις θετικές συνέπειες των επιλογών που έκανες κάποτε. Το πιο πιθανό ειναι τελικα να βιωςεις τις αρνητικές συνέπειες ακομα πιο έντονα. Βέβαια και αυτο ειναι μια επιλογή. Μια απόφαση.

Αποφάσεις. Ας επιστρέψουμε στις αποφάσεις. Ποτέ ένιωσες τελευταία φορα οτι πήρες τη σωστή; Τελικα ήταν; Και αν όχι ποιος αδικήθηκε;
Όταν παίρνεις μια απόφαση εχεις το εξής ρίσκο, να άδικησεις κάποιον η να άδικηςεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Η και τους δυο. Πανολαιθρεια.

Ας μιλησουμε για την πανολαιθρεια. Ειναι η κατάσταση που κάθε σου επιλογή ειναι λάθος και με κάθε καινουρια πληγώνεσαι κ πληγωνεις. Διορθώνεται; Όχι. Ξεπερνιέται; Ναι.

Δεν είμαστε θεοί βα μπορούμε να διορθώσουμε κάθε κατάσταση που δημιουργήσαμε με λανθασμένες επιλογές. Αποφάσεις.ειμαστε άνθρωποι και παλεύουμε για το καλύτερο. Οπως το κρίνουμε τη δεδομένη στιγμή. Στο παρόν.

Παρόν. Ας μιλησουμε για το παρόν. Ειναι ωρες, μέρες, χρονια, που δεν εχουμε πάρει κάποια απόφαση για να διορθώσουμε τις λανθασμένες επιλογές που κάναμε στο παρελθόν για να εχουμε ενα καλύτερο μέλλον.

Κάθε δευτερόλεπτο σου χαρίζει άπειρες επιλογές. Αποφάσεις. Ειναι τα όπλα σου για να σκοτώσεις τα τέρατα του παρελθόντος. Και φυσικά για να διαμορφώσεις το μέλλον σου οπως θεωρείς εσυ καλυτερα. Τωρα. Με το μυαλό, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που εχεις τωρα. Αυριο θα εχεις άλλες. Χθες είχες άλλες.

Τα καλυτερα ειναι αυτα που ακομα δεν εζησες. Δεν έζησα...
Η αυτα που έχασες. Εχασα.

Άλλωστε κάθε άνθρωπος που συναντάς κατι φοβάται κατι αγαπά και κατι εχει χάσει. Εχω χάσει;

Δεν εχω αποφασίσει ακομα...κατι χάνεις- κατι κερδίζεις. Και αλλα τέτοια κλισέ.

Υγ.Διάβασε αυτη τη δημοσίευση ακούγοντας αυτο, γιατι έτσι αποφάσισα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου